General Hydroponics Europe postaje Terra Aquatica!

General Hydroponics Europe postaje Terra Aquatica!

General Hydroponics Europe postaje Terra Aquatica – već i vrapci na grani znaju da je Scotts kupio General Hydropnics US. Manje je međutim poznato da je General Hydropnics Europe ostao mala, nezavisna i obiteljska kompanija. Nevezani za multinacionalnu kompaniju Scotts (čije je vlasnik danas Monsanto!!!). Pročitajte ovaj intervju s Williamom Texierom i njegovom suprugom Noucettaom kako bi ste dobili osnovni dojam o njihovoj filozofiji uzgoja i proizvodnje gnojiva.

Kompletan intervju možete pročitati klikom na link, ovdje objavljujemo uvodni dio intervjua preveden na hrvatski.

https://www.softsecrets.com/gb/news/international/the-history-of-ghe-and-its-mutation-in-terra-aquatica/?fbclid=IwAR3f6b49m6GFckx0iPRzZ_aRBPdt1erlUgce5lgh176AenVXN2qxNolWErk#

 

Povijest GHE-a i njegove mutacije u Terra Aquaticu.

William Texier i Noucetta Kehdi 1973. godine sreli su se u hipijskom kvartu u Liegeu, a osamdesetih godina, u Kaliforniji, ojačali su svoju vezu. Proveli su čitav život boreći se protiv licemjerne zabrane koja je nastojala konoplju marginalizirati na granice moderne povijesti.

Izložili su se konkretnim aktivizmom, propagandom i frontovskim akcijama. Uzgajivači i dizajneri hidroponskih sustava, unijeli su u sektor kanabisa ekološke proizvode. U svoj rad unijeli su pragmatičan stav, kao i slobodarski duh protiv profita namijenjenog sebi. Ako znate imalo o povijesti međunarodnog, ali francuskog pokreta za legalizaciju kanabisa, prepoznat ćete portrete  Williama Texiera i Noucetta-e Kehdi. Veliko je  zadovoljstvo dijeliti njihovu  prošlost i zajedno se prepustiti  izazovima godina koje dolaze.

SSUK: Kako i kada ste se upoznali?

William: Noucettu poznajem od ranih 1970-ih. U Liegeu smo se sreli tijekom naših hipi godina. Bio sam dio velike skupine nonkonformista koji su svi živjeli u istoj ulici, a Noucetta je bila studentica politologije.

Noucetta: William i ja poznajemo  se gotovo 50 godina. To je bilo 1973. godine, u Belgiji. U vrijeme dok sam studirala u Bruxellesu, ali sam najviše vremena provodila u Liègeu. Bili smo “hipiji” koji su živjeli u Rotureu, u “kavezu lavova”, kako su ga nazvali stanovnici Liègea iz Outremeusea. Mjesto na kojem smo bili u nekoj vrsti otvorene zajednice, gdje su prijateljstva nastajala da traju, a putevi se međusobno križali.

Američko razdoblje

SSUK: Nakon Belgije, otišli ste u Kaliforniju gdje ste godinama živjeli i radili na razvoju GH-a u Sjedinjenim Državama. Recite nam nešto o ovom produktivno ali za Vas i teškom razdoblju …

William: Tada sam već radio sa GH US provodeći  testove kako bih što bolje prilagodio Flora Seriju gnojiva. Također sam izrađivao AeroFlos sustav koji sam osmislio s Larryjem Brookeom, osnivačem GH-a. Noucetta mi se pridružila u Santa Rosi u Kaliforniji 1989. Međutim, nije odabrala najbolje vrijeme, jer sam komercijalno uzgajao kanabis i uhićen sam 3 tjedna nakon njenog dolaska. Spasila me je brigom o djeci (mojoj kćeri i njenom sinu) i moj rad s GH US tijekom 14 mjeseci boravka u  zatvoru. Larry je također bio sjajan prijatelj jer je nastavio Noucetti plaćati istu plaću kao kad smo oboje radili.

Zajedno su Noucetta i Larry vodili brigu o životu i radu vani, dok sam ja morao naći način da se prilagodim životu u zatvoru. Nije bilo lako, ni njima niti meni. Šaljiva nota koja me ne nasmije baš  previše: zatvor u kojem sam bio zatvoren kupio je Ziggy Marley kako bi tamo uzgajao konoplju. Sudbina ponekad ima čudan smisao za humor.